Zafer Algöz kimdir?

Zafer Algöz, Türk oyuncu ve tiyatro sanatçısı. 30 Ağustos 1961’de Kars’ta doğumuştur.

1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde açılan “Gençlik Kursları” ile tiyatro eğitimi alan sanatçı, 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı. 1985 yılında mezun olup aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu'nda sanat yaşamına başladı.

1989 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları’na tayin olan Algöz, birçok oyunda rol aldı, dizi ve sinema filmleri çevirdi. İstanbul Devlet Tiyatroları’nda oyuncu olarak çalışmaktadır. Ayrıca League of Legends adlı MOBA oyununda Türkiye sunucusu açılışa özel Gangplank adlı şampiyonun Barbaros adlı kostümünü seslendirmiştir.

Eylül 2019’dan beri Can Yılmaz ile birlikte Youtube kanalına içerik hazırlamakta, “Burda Olan Burda Kalır” oyunuyla sahneye çıkmaktadır.

Ödülleri

  • 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, 2017, Komedi Dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Kaçma Birader
  • 21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, 2016, Komedi Dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Ali Baba ve 7 Cüceler
  • 10. Lions Tiyatro Ödülleri, 2010, En İyi Komedi Erkek Oyuncu, Vahşet Tanrısı

Filmografi

  • İlginç Bazı Olaylar - 2021
  • Tutunamayanlar - 2020
  • Karakomik Filmler 2 - 2020
  • Karakomik Filmler - 2019
  • Börü - 2018
  • Muhteşem İkili - 2018
  • Görevimiz Tatil - 2018
  • Arif V 216 - 2018
  • Deli Aşk - 2017
  • Bir Deli Sevda - 2017
  • Hayatımın Aşkı - 2016
  • Yok Artık 2 - 2016
  • Kaçma Birader - 2016
  • Ali Baba ve 7 Cüceler - 2015
  • Tut Sözünü - 2015
  • Küçük Ağa - 2015
  • Pek Yakında - 2014
  • Beni Böyle Sev - 2014
  • Mihrap Yerinde - 2014
  • İntikam - 2013
  • Sultan - 2012
  • Uzun Hikâye - 2012
  • İbreti Ailem - 2012
  • Mor Menekşeler - 2011
  • Dedemin İnsanları - 2011
  • Leyla ile Mecnun - 2011
  • Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - 2011 - 2012
  • Mükemmel Çift - 2010
  • Yahşi Batı - 2010
  • Umut - 2009
  • A.R.O.G - 2008
  • Cumhur Cemaat - 2007
  • Kurtlar Vadisi Pusu - 2007 - 2009
  • Hasret - 2006
  • Umut Adası - 2006
  • Sınav - 2006
  • Kapıları Açmak - 2005
  • O Şimdi Mahkum - 2005
  • Çınaraltı - 2003
  • Esir Şehrin İnsanları - 2003
  • Cesur Kuşku - 2001
  • Evdeki Hesap - 2000
  • Duruşma - 1999
  • Salkım Hanımın Taneleri - 1999
  • Utanmaz Adam - 1998
  • Komşu Komşu - 1997
  • Ağır Roman - 1997
  • Televizyon Çocuğu - 1996
  • Oğlum Adam Olacak - 1995
  • Saygılar Bizden - 1992

Kitapları

2017 - Haşırt Dı Bilekbord
2018 - Keş On Dı Teybıl

kaynak yazı: wikipedia.ogr

Zafer Algöz soruları cevaplıyor