Hande Erçel

Hande Erçel (doğumu 24 Kasım 1993, Bandırma), Türk oyuncu ve model.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde okumaya devam etmektedir. 2012’de Azerbaycan’da yapılan güzellik yarışmasına katılmış ve ikinci olmuştur.

2015 - 2016 yılları arasında Kanal D’de yayımlanan Güneşin Kızları adlı dizide Selin Yılmaz Mertoğlu karakterini canlandırmıştır. Daha sonra 2016 - 2017 yılları arasında Show TV’de yayımlanan Aşk Laftan Anlamaz adlı dizide canlandırdığı Hayat Uzun Sarsılmaz karakteriyle ekranlara geri döndü.

Son olarak, 2020 - 2021 yılları arasında FOX’ta yayımlanan Sen Çal Kapımı dizisinde Eda Yıldız karakterine hayat vermiştir. 

Filmografi

  • 2012 - 2013 Tatar Ramazan Kendisi Yardımcı oyuncu Atv
  • 2013 - 2014 Çalıkuşu Zahide Yardımcı oyuncu Kanal D
  • 2014 Çılgın Dersane Üniversitede Meryem Yardımcı oyuncu Show TV
  • 2015 Hayat Ağacı Selen Karahanlı Yardımcı oyuncu TRT 1
  • 2015 - 2016 Güneşin Kızları Selin Yılmaz Mertoğlu Başrol oyuncusu Kanal D
  • 2016 - 2017 Aşk Laftan Anlamaz Hayat Uzun Sarsılmaz Başrol oyuncusu Show TV
  • 2017 - 2018 Siyah İnci Hazal Gürpınar Başrol oyuncusu Star TV
  • 2019 Halka Müjde Akay Başrol oyuncusu TRT 1
  • 2019 Azize Azize Günay Başrol oyuncusu Kanal D
  • 2020-2021 Sen Çal Kapımı Eda Yıldız Bolat Başrol oyuncusu FOX
  • 2021 Mest-i Aşk Kimiya Hatun Başrol Oyuncusu yönetmen Hasan Fathi

resmi web sayfası: handeercel.com.tr

kaynak: wilkipedia.org